GRATIS verzending bij aankoop van 2 sets naar keuze

Ons SoftZzz avontuur

Inleiding

Na de diagnose van OSA en het wennen aan mijn Cpap toestel en masker (lees ook gerust “Mijn slaapapneu verhaal“) begon een nieuw avontuur. 

Want ondanks de positieve effecten van de behandeling op mijn algemene gezondheid, zowel fysiek als mentaal, had ik maar ook mijn zus en schoonbroer best meerdere bijwerkingen en dan vooral van het gezichtsmasker. 

De start van ons SoftZzz avontuur ! 

 

Wat valt er allemaal te lezen in dit verhaal?

Veelvoorkomende Cpap problemen :

  1. LUCHTLEKKEN
  2. DRUKPLEKKEN
  3. HUIDIRRITATIES

 

Deze “Persoonlijke Top 3” van bijwerkingen was voor ons de reden om zelf te zoeken naar oplossingen.

Maar kort nog even wat extra uitleg over deze problemen : 

 

Luchtlekken ontstaan door de minder goede afdichting van het siliconen masker en je huid, deze is van nature wat vettig en glad waardoor er lucht kan ontsnappen. Dit is niet alleen storen voor jezelf en je partner maar kan ook je behandeling ernstig verstoren. Neem deze bijwerkingen dan ook ernstig en bepreek dit met je behandelende geneesheer.

Drukplekken zijn er vooral op de wangen en dit door de Cpap riemen. Te strak aanspannen van het masker is een oorzaak, maar ook het gewicht van je hoofd op de riemen bij zijslapers zorgt voor deze striemen. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid ook minder elastisch en blijven de striemen ook langer zichtbaar.

Huidirritaties zijn er helaas ook regelmatig. Het siliconen masker is heel flexibel en past zich ook goed aan aan de vorm van je gezicht maar een hele nacht met dit masker slapen kan best wat impact hebben op je huid. Vooral rond de neus en ook de neusbrug waar de huid sowieso wat dunner is hadden we best wat problemen.

HUIDIRRITATIES & DRUKPLEKKEN

Niet meteen de meest leuke foto’s om op je website te zetten, maar dit is helaas wel voor veel mensen de realiteit als ze langdurig een Cpap masker dragen…

Onze eerste zoektocht...

Het eerste wat we deden, zoals zovelen onder ons natuurlijk is…. GOOGELEN…. en oh man, wat een bonte verzameling van producten dat we voorbij zagen komen…

Zo goed als alles hebben we besteld en zelf ook uitgeprobeerd, althans… de meeste, sommigen waren gewoon te … eh, … niet echt iets om aan ons Cpap masker te bevestigen, zeker niet voor een ganse nacht…

 

Van Amerika tot China…

 

 

In de USA zijn er 2 grote leveranciers die oplossingen bieden voor de luchtlekken en huidirritaties, Remzzzs en Snugz. Beide producten hebben we uitvoerig getest en beiden zijn kwalitatief best goed. De Remzzzs doekjes hebben enkel als nadeel dat ze niet herbruikbaar zijn, je moet dagelijks een nieuw exemplaar gebruiken wat dus op lange termijn best duur is… De Snugz hoezen konden ons het meest bekoren, alleen vonden we deze te dik qua stof en gaven ons ook niet echt een fris gevoel tijdens de nacht… We waren dan wel best kritisch maar het inspireerde ons nog meer om zelf iets te maken.

 

Verder vonden we verschillende alternatieven via AliExpress en dat viel pas echt tegen… de Chinese producten zijn dan misschien wel goedkoop maar kwalitatief gezien… dat viel pas echt tegen…

Persoonlijk koop ik ook nooit via Chinese websites, ja… ze zijn niet duur maar er knaagt toch altijd iets bij mij over de omstandigheden hoe ze daar gemaakt worden… de beelden van dergelijke “sweatshops” geven me geen goed gevoel en zorgen dat ik liever lokaal koop!

“Een sweatshop is een fabriek of werkplaats waar mensen worden uitgebuit en waar ze moeten werken onder slechte en vaak gevaarlijke omstandigheden voor lage lonen.”

 

Een greep uit onze collectie die we her en der hebben gekocht, van de USA… tot in China.

Conclusie, wat goedkoop was, was niet goed… wat goed was, was duur. De beste producten die we geprobeerd hebben kwamen uit Amerika maar ja, alleen al aan verzendkosten betaal je je blauw…

 

Dan maar zelf beginnen met ontwerpen zeker ?

 

Gelukkig is mijn zus heel handig met een naaimachine en zo zijn we eraan begonnen. 

Wat we zochten wat een oplossing tegen de striemen op de wangen die van de Cpap riemen kwamen

Maar ook een oplossing voor de luchtlekken en huidirritatie van het siliconen masker.

Onze eerste, eigen ontwerpen...
Probleem 1 :

Striemen / drukplekken van de Cpap riemen

We begonnen met het eerste probleem, de striemen/drukplekken op de huid van de riemen.

Van in het begin was het voor ons duidelijk dat deze hoezen moesten : 

 

1. gemaakt uit een zachte & huidvriendelijke stof

2. voldoende dempend om striemen te verminderen

3. duurzaam, maw degelijk afgewerkt zodat ze langere tijd mee konden gaan

4. makkelijk te onderhouden

DIT ARTIKEL IS NOG NIET HELEMAAL AF… DE REST VOLGT LATER NOG 😉

SoftZzz Cpap gemaakt in België

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies